Shipping to all EU countries

Free shipping in The Netherlands from €75,-

Menu
Balkonbar
Hangtuin
Cadeaukaart
Mijn bestelling
Barolie
Levering
Betalen
Hout en Duurzaamheid
Winkels

Balkonbar

Frequently Asked Questions

Waarvoor is de Balkonbar te gebruiken?

De Balkonbar is te gebruiken als bar, tafel of vensterbank op je balkonreling. De Balkonbar is eenvoudig te bevestigen aan vrijwel elke balkonreling. Ondanks de sterke constructie van de Balkonbar leent deze zich niet om op te zitten of om zeer zware spullen op te plaatsen. De opstaande rand van de BALKONBAR dient onder andere om het vallen van objecten tegen te gaan. Desondanks raden wij iedereen aan om vooral voorzichtig te zijn met het plaatsen van objecten op de Balkonbar die naar beneden kunnen vallen, zeker bij zware wind, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.

Op wat voor type balkons kan de Balkonbar?

De Balkonbar kan bevestigd worden op vrijwel elke balkonbalustrade. Er is een model voor rechthoekige, ronde relingen, muurtjes en glazen relingen. Als je een afwijkende maat hebt mail gerust naar info@balkon. bar voor vragen en tips, wij helpen je graag!

Rechthoekige reling

De Balkonbar is zeer geschikt om aan rechte relingen te bevestigen. Door de vlindermoeren aan te draaien klem je de Balkonbar muurvast aan je reling. De maximale dimensie van de relingbalk waaraan de Balkonbar bevestigd kan worden zijn 16.5cm breed en 13cm hoog.

Ronde reling

De constructie voor ronde relingen werkt iets anders dan het rechte model. Deze constructie wordt bevestigd aan de reling. De constructie is flexibel en kan bevestigd worden aan 3.5 cm diameter (omtrek c. 11 cm) relingen tot en met 8 cm diameter (omtrek c. 25 cm) relingen. De omtrek van de reling is simpel te meten door een stukje papier om de reling te vouwen en vervolgens te meten.

Muurtjes

Ook voor muurtjes is er een bevestiging beschikbaar. In deze constructie wordt het muurtje als het ware geklemd tussen 2 beugels. De constructie is geschikt voor muurtjes met een breedte van 7 t/m 12.5 cm. De wanden van het muurtje moeten wel gelijk zijn.

Glazen reling

Veel nieuwbouw appartementen hebben tegenwoordig een glazen balkonreling. Deze constructie heeft schuifbeugels waarin pennen door middel van schroefdraad kunnen worden aangedraaid. De kunststoffen doppen klemmen de glazen wand als het ware vast.

Wat is de afmeting van de Balkonbar?
Kan ik de Balkonbar zelf in elkaar zetten?

De Balkonbar is makkelijk in elkaar te zetten maar voor de bevestiging aan de reling heb je even de hulp nodig van iemand om te voorkomen dat er onderdelen naar beneden vallen.

Hoe bevestig ik een enkele balkonbar?

De Balkonbar is eenvoudig te bevestigen aan de meeste balkonrelingen. Bij je product ontvang je altijd een montage handleiding.

Voordat je de Balkonbar gaat bevestigen is het belangrijk om te weten hoe groot de afstand is tussen de spijlen van je reling. Dit bepaalt de afstand tussen de beugels aangezien niet elke balustrade of reling hetzelfde is. Bij de rechte variant bevestig je de constructie
tussen de spijlen door. Bij de ronde variant maak je juist gebruik van de spijlen.

Wat voor tools heb ik nodig?

De Balkonbar kun je makkelijk in elkaar zetten met een accuboormachine met kruiskop bitje. Eventueel kun je de Balkonbar met veel kracht ook met een kruiskop schroevendraaier in elkaar zetten.

Hoe hang ik meerdere Balkonbarren op mijn balkon?

Je kunt kiezen voor één Balkonbar maar je kunt er ook voor kiezen om je gehele balkonreling te benutten. Beide opties creëren een totaal ander beeld, kijk voor inspiratie bij de voorbeelden. Om meerdere meters Balkonbar aan je hele balkonreling te hangen raden wij je aan een plan te maken. Hierbij is het belangrijk de reling goed in te meten. Meet de lengte waarover je de Balkonbar wil bevestigen. In principe bestaat een Balkonbar uit hele meters, maar als je balkon afwijkt van hele meters kun je er voor kiezen om de Balkonbar in te korten. Als je een balustrade hebt van bijvoorbeeld 3.3 meter lang kun je twee Balkonbarren inkorten door ze af te zagen tot 0,75 m en het volgende plan te maken:

Hoe ga ik om met hoeken?

De Balkonbar leent zich ook voor relingen met hoeken. Door de planken van één van de Balkonbarren af te zagen sluiten de Balkonbarren mooi op elkaar aan.

Het bovenstaande overzicht geeft een goed idee hoe 5 verschillende Balkonbarren over één reling kunnen worden gepositioneerd.

Hoe zet ik de Balkonbar in elkaar?

De Balkonbar wordt in een handzaam pakket thuis afgeleverd. Voordat je de Balkonbar aan je balkonreling kan bevestigen zal je deze eerst op de grond of op een tafel in elkaar moeten zetten. Het makkelijkste is om hiervoor een accuboormachine met kruiskop bitje te gebruiken. We hebben een eenvoudige handleiding voor je gemaakt hoe je de Balkonbar stapsgewijs in elkaar kan zetten. Download hier de handleiding. Of kijk hier een instructievideo.

Hangtuin

Hoe werkt de Hangtuin?

Waarvoor is de Hangtuin te gebruiken?

De Hangtuin is geheel in de stijl van een meer groene omgeving in de stad en de trend om gezond en vers te eten.

De Hangtuin is ideaal om je eigen kruiden en groenten te kweken. Je kunt daarbij kiezen uit een versie met en zonder gaten (10 cm diameter) voor potjes of juist een combinatie model. De Hangtuin is zo ontworpen dat je hem gemakkelijk overal kwijt kunt, zowel buiten als binnen, maar het mooiste is natuurlijk onder je eigen Balkonbar.

Waar kan ik de Hangtuin ophangen?

De Hangtuin is door middel van 2 haken vrijwel overal op te hangen, zoals onder je Balkonbar, aan de balkonreling, aan de schutting of gewoon binnenshuis.

Wat is de afmeting van de Hangtuin?
Kan ik de Hangtuin zelf in elkaar zetten?

De Hangtuin is makkelijk zelf in elkaar te zetten. Je ontvangt De Hangtuin met een montage handleiding.

Wat voor tools heb ik nodig?

De Hangtuin kun je makkelijk in elkaar zetten met een accuboormachine met kruiskop bitje. Eventueel kun je de Hangtuin met veel kracht ook met een kruiskop schroevendraaier in elkaar zetten.

Hoe zet ik de Hangtuin in elkaar?

De Hangtuin wordt in een handzaam pakket thuis afgeleverd. Voordat je de Hangtuin aan je balkonreling kan bevestigen zal je deze eerst op de grond of op een tafel in elkaar moeten zetten. Het makkelijkste is om hiervoor een accuboormachine met kruiskop bitje te gebruiken. We hebben een eenvoudige handleiding voor je gemaakt hoe je de Hangtuin stapsgewijs in elkaar kan zetten. Download hier de handleiding.

Cadeaukaart

Hoe werkt de Cadeaukaart?

Hoe werkt de Cadeaukaart?

Een Balkonbar of Hangtuin kan een mooi, origineel cadeau zijn, bijvoorbeeld bij een housewarming. Wat het geven nog leuker maakt is de bijzondere triplex Balkonbar Cadeaukaart waarmee je een mini-Balkonbar kunt knutselen!

Met de unieke code kan de gelukkige zelf in de webshop de juiste Balkonbar of Hangtuin uitkiezen.

Hoe bestel ik de Cadeaukaart?

Op de website kun je eenvoudig een Cadeaukaart bestellen voor jezelf of voor iemand anders. Je krijgt een MDF kaart thuis gestuurd met een unieke code die je kan gebruiken voor de aanschaf van product(en) naar keuze. Ga met de code naar de website en vul bij het betaalproces de code die je hebt gekregen in. Werkt de code niet? Neem dan contact met ons op via info@balkon.bar Online kunt u Cadeaukaarten bestellen van €25,-, €50,-, €75,-, €100,-, €150,- of €200,-.

Kunnen jullie de bestelling als een cadeau inpakken?

Helaas is het niet mogelijk om de bestelling in te laten pakken als cadeau. Wij werken met een sociale werkplaats en zij bieden deze service niet aan.

Mijn bestelling

Mijn bestelling?

Kan ik mijn bestelling volgen?

We verzenden onze bestellingen twee keer per week vanuit ons magazijn in Amsterdam. Wanneer uw bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail met het track & trace nummer.

Hoe kan ik mijn bestelling wijzigen/ annuleren?

Als u uw bestelling wilt annuleren, moet u dit zo snel mogelijk – binnen 24 uur – laten weten via een e-mail aan info@balkon.bar. Als u uw bestelling wilt wijzigen, kunt u ook contact met ons opnemen via info@balkon.bar.

Wat moet ik doen als mijn bestelling niet compleet is geleverd?

Aangezien wij werken met een sociale werkplaats, kan het voorkomen dat er een onderdeel mist. Stuur een e-mail naar info@balkon.bar. De missende onderdelen worden zo diezelfde dag of eerst volgende werkdag nagestuurd.

Ik heb het verkeerde product besteld/ gekregen, wat nu?

Neem zo snel mogelijk contact op met ons via info@balkon.bar. We zullen zorgen voor een passende oplossing!

Tot wanneer mag ik mijn bestelling retourneren?

De Balkonbar kan binnen twee weken geretourneerd worden (gerekend vanaf ontvangstdatum). Je krijgt alleen je geld terug als de producten ongebruikt en in originele verpakking worden geretourneerd.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Stuur een e-mail met bestelnummer naar info@balkon.bar. Noteer het bestelnummer en je naam op de doos.

De producten kunnen gestuurd worden naar:
Vasco-fullfilment/ Balkonbar BV
Twijnstraweg 15-17
2941 BW Lekkerkerk
Nederland

Als de bar in goede orde is ontvangen storten wij het geld terug op je rekening. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Barolie

Hoe werkt de Barolie?

Waarvoor is de Bar Olie te gebruiken?

Bar olie is de perfecte natuurlijke olie die je bar beschermt tegen weer en wind. De olie kan makkelijk worden aangebracht met een doek of een spons. Let er op dat je de doek wel eerst laat uitdrogen om brandgevaar te voorkomen, natuurlijke lijnolie is namelijk brandbaar.

Hoe vaak moet ik de Bar Olie gebruiken?

Wij adviseren om deze olie twee keer per jaar aan te brengen voor maximaal resultaat. Let er op dat je de doek wel eerst laat uitdrogen om brandgevaar te voorkomen, natuurlijke lijnolie is namelijk brandbaar.

Levering

Wat is de levertijd?

Wij streven ernaar om de bestellingen op dinsdagen en op vrijdagen te bezorgen. Bestel je voor zondag 20.00 uur, dan gaat je pakket maandag op de post. Bestel je voor woensdag 20.00 uur, dan gaat je pakket donderdag op de post. Door te kiezen voor twee verzenddagen in de week kunnen we de kosten voor onze klanten lager houden. Wij bezorgen onze pakketten met DHL of DPD welke je kunt volgen met de Track and Trace code die je van ons ontvangt. In het geval je niet thuis bent wordt het pakket bij de buren afgeleverd of naar een parcelshop gebracht.

Wat zijn de verzendkosten?

Verzendingen binnen Nederland zijn gratis vanaf €75,- buiten Nederland zijn wij genoodzaakt een kleine vergoeding te vragen. Nederlandse bestellingen worden met DHL verzonden en buiten Nederland verzenden wij met DPD.

Kan ik mijn bestelling volgen?

We verzenden onze bestellingen twee keer per week vanuit ons magazijn in Amsterdam. Wanneer je bestelling is verzonden, ontvang je een e-mail met het track & trace nummer.

Verzenden jullie ook buiten de EU?

Sinds kort kunnen wij onze gepatenteerde beugels wereldwijd verzenden. Stuur een berichtje naar info@balkon.bar voor meer informatie!

Betalen

Hoe betaal ik in de webshop?

Hoe kan ik betalen in de webshop?

Je kunt betalen via de volgende methoden: iDEAL, Paypal, Giropay, Maestro, MisterCash / Bancontact, Mybank, Sofortbanking, Visa en Mastercard. Wij brengen voor sommige betaalmethoden extra kosten in rekening.

Krijg ik de verzendkosten terug als ik mijn bestelling retourneer?

Het totale bedrag van de bestelling wordt terug gestort op jouw rekening. De verzendkosten krijg je dus terug. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Hout en Duurzaamheid

Over ons hout en de duurzaamheid

Waar komt het hout vandaan?
Douglas Hout

Douglas is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten met een fijn tot matig grove nerf. Onbehandeld heeft Douglas een levensduur van circa 10 jaar. Door de invloed van zonnestraling kleurt het Douglas licht grijzig, dit geeft het hout een rustieke uitstraling. Mocht je juist de herkenbare rode gloed willen behouden, dan adviseert de houtleverancier het hout te behandelen met olie. Ook kun je natuurlijk kiezen voor verschillende soorten houtbeits. Hout is een natuurlijk product en daar zitten altijd afwijkingen in en kunnen scheurtjes in ontstaan.

Fraké Hout

Fraké is een duurzame houtsoort uit Midden-Afrika. Deze houtsoort wordt thermisch behandeld waardoor het hout buiten veel langer mee gaat. Door de behandeling krijgt Fraké hout een warme roodbruine kleur met een unieke tekening.

Bamboe

Bamboe is een grassoort en is het snelst groeiende gewas ter wereld. Hierdoor biedt bamboe aanzienlijke milieuvoordelen in vergelijking tot hout. Tevens is bamboe door de lange vezels extreem sterk. Door nieuwe verwerkingstechnologieën is bamboe inmiddels ontwikkeld tot een perfect bouwmateriaal voor buiten. Het soort dat is gebruikt voor de Balkonbar is een composiet welke bestaat uit bamboe, hars en gerecycled plastic. De Bamboe Balkonbar heeft van nature daarom een hoge mate van duurzaamheid en blijft lang mooi zonder extra behandeling.

Moet ik het hout nog behandelen?

In principe hoeft het hout van onze producten niet behandeld te worden. Maar omdat hout een natuurlijk product is zal het in de loop der tijd altijd kleine afwijkingen ontstaan zoals kleine scheurtjes en kleurverschil. Hout zal onbehandeld altijd grijs worden. Dit geeft het hout een rustieke uitstraling. Maar wil je juist de originele kleur van het hout willen behouden dan adviseren onze houtleveranciers het hout te behandelen. Het hout kan worden behandeld met natuurlijke olie, beits of verf. Wij verkopen lijnolie onder de naam van Barolie in onze webshop.

Wat is het effect olie op het hout?

Wij verkopen in onze shop Barolie. Dit is een natuurlijke olie die de originele kleur van het hout beschermt tegen weersinvloeden. De olie kan makkelijk worden aangebracht met een doek of een spons. Volg de volgende stappen: 1. Zorg dat het hout goed droog voordat je de olie aanbrengt.
2. Als het hout vochtig is tijdens de afwerking kan dat zwarte plekken tot gevolg hebben.
3. De olie dun aanbrengen met kwast, roller of doek
4. Ongeveer een half uur in laten trekken
5. Het oppervlak afnemen met schone, droge lappen zodat er geen olie op het oppervlak achterblijft
6. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen Eventueel volgende lagen na een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets
meer opneemt en dus verzadigd is Wij adviseren om deze handeling twee tot drie keer per
jaar aan te brengen voor maximaal resultaat. Let er op dat je de doek wel eerst laat uitdrogen om brandgevaar te voorkomen, natuurlijke lijnolie is namelijk brandbaar.

Waarom is de Balkonbar een duurzaam en sociaal product?

Voor onze producten gebruiken wij verschillende houtsoorten. Een van de meestgebruikte houtsoorten is Douglas één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Niet voor niets heeft Douglas ook een duurzaamheidsklasse 3. Het hout dat wij gebruiken is PEFC gekeurd en komt uit bossen in Nederland en Duitsland. Nadat het hout gedroogd is wordt het vanuit de zagerij direct geleverd aan de sociale werkplaats waar het
verder verwerkt wordt tot de Balkonbar. Andere houtsoorten die we gebruiken zijn ook allemaal duurzaam geoogst en dragen bij aan lokale ontwikkeling.

Waarom is de Balkonbar een lokaal product?

Wij hebben duurzaamheid en sociaal ondernemerschap hoog op de agenda staan en vinden dat de Balkonbar iets moet bijdragen aan een gezonde en eerlijke maatschappij, naast het creëren van een balkon waar het fijn vertoeven is. Dat doen wij door nauw samen te werken met onze sociale partners Pantar in Amsterdam en Reestmond in Meppel. Deze re-integratie bedrijven staan voor het ontwikkelen van talenten en mogelijkheden bij mensen met een beperking. Dankzij jouw aankoop zijn zij verzekerd van een leuke en uitdagende werkplek en zorg je ervoor dat het product zijn oorsprong vindt in een gezonde en eerlijke omgeving.

Winkels

Is de Balkonbar ook in andere winkels te koop?

Waar kan ik de Balkonbar fysiek kopen?

Alle producten zijn te koop bij de Balkonie in Amsterdam West en in Amsterdam Oost. Kijk voor meer locaties op de pagina “over ons”. Wil je ook graag de producten van ons verkopen? Neem dan contact met ons op voor meer info.

New collection available!